19.03.18 Anaga piirkond, nõidade mets

Teel rannast loorberimetsadesse sõitsime läbi Tenerife pealinna Santa de Cruzi, ja endise pealinna San Cristobal de La Laguna (seal asub 1972 asutatud, vanim kanaari saarte ülikool).
Anaga on mägine piirkond Tenerife põhjaosas, mis tekkis 7-9 miljonit aastat tagasi, vulkaanipurske tagajärjel. Seda loetakse üheks saare vanimaks alaks.

Siin on maa kaetud loorberimetsadega ja kõik on väga roheline. Kaljuseintel kasvab sammal ja muud väiksemad rohelised taimed. Õhk on jahedam ja niiske, kraad näitab keskpäeval 16 kraadi. Tee keerutab mägedes ja on väga kitsas. Siin on huvitav ja kuidagi salapärane tunne sõita, mäeservast alla ei näe, kuna on tihe udu (pilved).

Kohati tundub, nagu sõidaks mööda kitsast mäeharja ja mõlemal pool oleks justkui kuristik. Legendi järgi olid siin nõidade lõkke ümber tantsimise ja kogunemiskohad. Kuna eriti häid fotosid teha ei õnnestunud, siis panen siia kaks internetist leitud pilti. Et saaksite parema ettekujutuse nendest metsadest.


Korra pidime pikemalt tagurdama, kui üks suur reisibuss vastu tuli. Teel peatusime lõunasöögi tegemiseks, ning samal ajal said ka bussi pidurid jahtuda. Sest vahepeal oli juba tunda piduri kärssamise haisu. Otsisime head peatuskohta, kuhu ööseks jääda ja võibolla veel õhtul pisike grill teha. Üks RMK sarnane koht oli, aga see ei sobinud meile, kuna maapind oli väga ebatasane. Niisiis sõitsime Puerto de la Cruzi, ja leidsime sealt ühe jalgpallistaadioni parkla, kus ööbida.

Tenerifel tahakski ilma kämpinguteta hakkama saada (mõned siin on), kuna need on üsna krõbeda hinnaga (20-25 eur öö).

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Numbritest. Maroko ja Tenerife 2018

13-15.03.18 laevasõit, Cadiz - Santa Cruz de Tenerife

19-20.04.18 Santa Cruz. Hüvasti Tenerife!