04.05.18 Läti. Eesti, jõuame koju 435 km

Hommik Leedus. Käisime kohvikus hommikusööki söömas. Siiani oleme kõik pudruhommikud bussis teinud.

Liikusime edasi, koju minna oli veel veidi üle 400 km.
Tankimispeatus Leedus, sularahas makstes oli diisli liitrihind 1,05 eur.
Ületasime Leedu-Läti piiri. Piiril politseikontroll, küsiti dokumente näha.
Õues on 16 kraadi sooja ja siin pole veel nii kevadine, kui lõunapool oli. Aga siiski on näha, et kevad on kohe siia jõudmas. Lehtpuud on hiirekõrvus ja väljad rohetavad.
Lätis maksab diisel 1,18 eur/l.
Ilm muutub halliks ja hakkab vihma ladistama. Hiljem tuleb jälle päike välja. Enne piiri on Superalko pood, kus käib vilgas tegevus.

Ja paistabki Eesti piir! Jess, kodumaal tagasi, tehtud!

Kloogal ootas meid vägev vastuvõtt, saabusime koju nagu superstaarid :)


Tore ja huvitav oli see meie seiklus ja rändurielu. Ma nimetan seda pigem rändamiseks, kui reisimiseks. Sest see oligi pidev liikumine, bussis elamine, koos igapäevaste pisikeste murede ja suurte rõõmudega. Oli meeldejääv eluperiood ja nii teistmoodi kodusest rutiinist. See, mida tegelikult otsima läksimegi.
Rändamise jooksul saime selgeks, et välismaale me kolida ei taha. Oma päris kodus on ikka kõige parem, oma Eestis. See muidugi ei tähenda, et me enam üldse kuhugi ei läheks. Meid teades, olen üsna kindel - kui õige aeg ja tunne peale tuleb - oleme jälle teel!
Siinkohal aitäh teile, kes on minu postitusi lugenud ja meie tegemisi jälginud. Loodan, et vähemalt üks teie seast on saanud innustust mõne oma “hullumeelse” idee elluviimiseks.
Minu suurimad tänusõnad lähevad meie reisisellidele- kallile Martinile, kes on raudpolt kindel ja külma närviga bussijuht. 14500 km kolme kuuga - seda juba igaüks nii hästi läbi ei sõida. Lisaks teeb ta imeilusaid fotosid. Ja meie kahele põnnile, kellega kunagi igav ei hakka.
Mitte-eestlaslikult kiidan ennast ka. Pidasin reisi lõpuni blogi, kuigi vahel ei olnud üldse tahtmist kirjutada. Midagi pooleli jätta ei ole lihtsalt minu moodi.

Paljusid huvitab, kuidas me rahaliselt toime tulime ja üldse, kuidas saime nii pika puhkuse endale lubada? :) Järgmise ja ühtlasi viimase postituse teengi numbrite teemalise.

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Numbritest. Maroko ja Tenerife 2018

13-15.03.18 laevasõit, Cadiz - Santa Cruz de Tenerife

19-20.04.18 Santa Cruz. Hüvasti Tenerife!