02.05.18 Austria ja Slovakkia

Linz, AT - Slovakkia - Poola piir 583 km
Hommik Austrias oli jahe. Käisime toidupoes, hinnad on kallimad, kui Eestis. Palju on veganitele mõeldud toitu ja värske kraami lettidel on ideaalse väljanägemisega puu- ja köögiviljad.
Nagu ei oleks päris. Leidsin leiba, küll heledapoolset peenleiba, aga siiski leib.
Liikusime edasi Viini suunas.
Tänane tee kulgeb Austria põhjaosas. Kus on maaelu, koos kõige sinna juurde kuuluvaga... Helekollased rapsipõllud, heinamaad.

Siin on ka päris palju kasutatud autode müügiplatse.
Austrias oleme mõned korrad sõitnud Itaaliasse minnes/tulles. Ja seekord on hoopis teistsugune Austria. Üsna lage maa, kus midagi uut silma ei hakka. 



Viinis sõitsime läbi äärelinna ja peatusime Austria suurima ostukeskuse (SCS) parklas.
Tegime mõned ostud ja liikusime edasi Slovakkia poole. SCS ostukeskus on suur küll, kuid ega ta millegi poolest teistest keskustest ei erine. Ikka need samad kaubamärgid, hunnikutes riideid ja muud nodi. Keskpäevaks tõusis temperatuur 29 kraadini ja õhk oli äikese-eelne. Mõne aja pärast hakkaski müristama ja vihma sadama.
Enne Slovakkia piiri oli suur tehnopargi ala, kus mega suur OMV tehas. Ja tuulegeneraatorid.
Osa teest oli remondiks suletud, aga meie pressisime end sealt siiski läbi, et mitte mitukümmend kilomeetrit sama teed tagasi sõita.
Ületasime Austria-Slovakkia piiri ja sõitsime mööda kiirteed Poola poole. Kojusõidu tuhin läks nii suureks, et Slovakkias me peatust ei teinudki. Nägime pimedas tuledes linnu ja tundsime õuest tulevaid “meeldivad” aroome. Seekord siis nii. 
Öömajale jäime juba Poolas, ca 100 km peale piiri. Ühe suvalise hotelli parklas. Veel enne seda läksid bussil mõlemad lähitulede pirnid läbi. Hm, tore! Homme hommikul vaja siis nendega tegeleda.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Numbritest. Maroko ja Tenerife 2018

13-15.03.18 laevasõit, Cadiz - Santa Cruz de Tenerife

19-20.04.18 Santa Cruz. Hüvasti Tenerife!